Ontwerp-bestemmingsplan Toernooiveld

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 22 november 2018 ter inzage wordt gelegd:

  • 1.

    het ontwerp-bestemmingsplan ‘Toernooiveld’ (NL.IMRO.0606.BP00094);

  • 2.

    het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden (geluid) voor Toernooiveld.

 

Aanleiding en plangebied

De locatie Toernooiveld betreft een onbebouwd gedeelte van de Distillateursbuurt, gelegen tussen de Pieter Loopuytstraat en de Vlaardingerdijk. Op deze locatie is, sinds de sloop van de oorspronkelijke bebouwing aan het begin van deze eeuw, een hoogbouwprogramma voorzien. De mogelijkheden voor deze hoogbouw waren reeds vastgelegd in het bestemmingsplan ‘West’ (2012).

 

Plannen zijn ontwikkeld voor de bouw van 2 woontorens (149 appartementen) met commerciële ruimten op de begane grond. De woontorens hebben een hoogte van 51 meter en 36 meter. In vergelijking tot het bestemmingsplan ‘West’ voorzien de plannen in een gewijzigde positionering van de woontorens en het toevoegen van commerciële ruimten. Dit maakt dat het bestemmingsplan ‘West’ moet worden herzien.

 

Hogere waarden (geluid)

Het plangebied is gelegen binnen meerdere wettelijke geluidszones. Voor alle woningen geldt dat de wettelijke voorkeursgrenswaarden voor geluid uit de Wet geluidhinder worden overschreden. Voor de bouw van de 149 woningen die het bestemmingsplan mogelijk maakt zullen daarom hogere waarden (geluid) worden vastgesteld. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden (geluid) is gekoppeld aan het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde (geluid) liggen vanaf 22 november 2018 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP00094-0002.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

 

Zienswijzen ten aanzien van het ontwerp-besluit hogere waarden (geluid) kunnen kenbaar worden gemaakt bij burgemeester en wethouders van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1. Chw in samenhang met artikel 3.1, bijlage I Chw). D afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Deze bepalingen zijn niet van toepassing op de huidige ontwerpfase van de procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden (geluid) en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer M. Kap, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven