Publicatie herstelbesluit bestemmingsplan 'Bedrijventerreinen'

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 16 november 2018 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.32 Wro, voor zes weken het herstelbesluit van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.GDMbedrterr2016-VSG3 en de gemeentelijke website onder:

www.geldermalsen.nl/bestemmingsplan_inzien/ Bestemmingsplan Bedrijventerreinen

 

Toelichting op de planstukken

In het herstelbesluit van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ (NL.IMRO.0236GDMbedrterr2016-VSG3, is een nadere onderbouwing opgenomen voor de molenbiotoop en voor de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone – molenbiotoop’. Deze nadere onderbouwing bestaat uit een rapport naar de molenbiotoop en een ruimtelijke afweging op basis van het rapport. In het herstelbesluit wordt gevolg gegeven aan de uitspraak van de Raad van State (ECLI:NL:RVS:2017:2909). ), waarin de gemeenteraad met toepassing van artikel 8:51d van de Awb is opgedragen de geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan binnen 26 weken te herstellen met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft niet te worden toegepast, zodat het herstelbesluit niet in ontwerp ter inzage hoeft te worden gelegd.

 

Beroep en voorlopige voorziening

De beroepstermijn loopt met ingang van 16 november 2018 t/m 28 december 2018. Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad met de vaststelling van het herstelbesluit aanbrengt kunnen, binnen de genoemde termijn, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ‘s-Gravenhage. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van het herstelbesluit. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het herstelbesluit. Vergeet uw gemotiveerd beroepschrift niet te ondertekenen.

 

Inwerkingtreding

Het herstelbesluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovenstaand adres. Een belanghebbende kan een dergelijk verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

 

 

 

Geldermalsen, 15 november 2018

Naar boven