Vastgestelde structuurvisie ‘Genderen Zuid’, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 31 oktober 2018 de structuurvisie ‘Genderen Zuid’ met plan id NL.IMRO.0738.SV4000-VG01 ongewijzigd vastgesteld.

 

Plangebied en aanleiding

Het plangebied van de structuurvisie is het zuidelijke deel van de kern Genderen dat wordt begrensd door de Doeverensestraat, Tol, Buitenstraat en Hoofdstraat met aangrenzende gronden. Directe aanleiding voor de structuurvisie is de woningbouwbehoefte in Genderen en de wens om de mogelijkheid te hebben in deze behoefte te voorzien in het zuidelijke deel van Genderen. De structuurvisie vormt hiervoor de ruimtelijke basis en geeft daarbij het ruimtelijke kader voor de afronding van de kern Genderen in zuidelijke richting voor wat betreft woningbouw en de landschappelijke inpassing.

 

Structuurvisie ‘Land van Heusden en Altena’

Voorliggende structuurvisie is een verdere uitwerking van de intergemeentelijke structuurvisie ‘Land van Heusden en Altena’ voor wat betreft het zoekgebied verstedelijking aan de zuidelijke kant van de kern Genderen. De intergemeentelijke structuurvisie blijft naast de ter inzage liggende structuurvisie ‘Genderen Zuid’ onverminderd van toepassing.

 

Ter inzage

De volledige inhoud van de structuurvisie inclusief bijlagen, ligt met ingang van 15 november 2018 voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken uitsluitend op afspraak bij de balie VROM inzien. U kunt de balie VROM vinden aan de Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente op het telefoonnummer (0416) 698 700 of via de website www.aalburg.nl. De structuurvisie ‘Genderen Zuid’ is tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

 

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Wijk en Aalburg, 14 november 2018

 

Naar boven