Voorbereidingsbesluit ‘Wooncluster Haarweg - Hoogbloklandseweg’, Gorinchem

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 8 november 2018 heeft verklaard, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied ten noordwesten van de kruising van de Haarweg en Hoogbloklandseweg in Gorinchem.

De begrenzing van het gebied waarop het voorbereidingsbesluit betrekking heeft, het wooncluster ‘Haarweg - Hoogbloklandseweg’ en de naastgelegen agrarische percelen waar momenteel geen bestemmingsplan geldt, wordt weergegeven op de bij het besluit behorende kaart met het nummer NL.IMR0.0512.VB2018181-4001.

Tijdens de werkingsduur van het voorbereidingsbesluit is het in het gebied verboden om het gebruik van gronden en/of bouwwerken te wijzigen, nieuwe bouwwerken op te richten en bestaande bouwwerken uit te breiden. In het besluit is wel opgenomen, dat het bevoegd gezag bij een omgevingsvergunning kan afwijken van dit verbod, mits de voorgenomen wijziging van het gebruik of het voorgenomen bouwplan niet strijdig is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop ‘Voorbereidingsbesluiten’ staat een rechtstreekse link naar het digitale voorbereidingsbesluit op de landelijke voorziening.

Het voorbereidingsbesluit kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit treedt op woensdag 14 november 2018 in werking. Het besluit vervalt indien niet binnen één jaar een ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. Het besluit vervalt tevens wanneer het bestemmingsplan waarvoor dit besluit is genomen in werking is getreden.

 

Bezwaar/beroep

Op grond van artikel 8:5, lid 1 juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep open.

 

Gorinchem, dinsdag 13 november 2018

Naar boven