Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Ambacht 24 te Oostzaan

Logo Oostzaan

Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij op 30 oktober 2018 het ontwerpbestemmingsplan Ambacht 24 te Oostzaan met NL.IMRO.0431.BP2323480000-0301 hebben vastgesteld.

 

Inhoud in het kort

Het ontwerpbestemmingsplan Ambacht 24 te Oostzaan is een herziening van bestemmingsplan De Ambacht, zoals door de gemeenteraad van de gemeente Oostzaan is vastgesteld op 29 juli 2015. De initiatiefnemer is voornemens om een bedrijf met ondergeschikte kantooractiviteiten te realiseren op de locatie Ambacht 24 te Oostzaan. Een deel van het nieuwe bedrijfsgebouw past niet binnen de bouwmogelijkheden van het geldende bestemmingsplan De Ambacht. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het ontwerpbestemmingsplan Ambacht 24 opgesteld.

 

Anterieure koop-exploitatie-overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het ontwerpbestemmingsplan begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de initiatiefnemer is een zogeheten anterieure koop-exploitatie-overeenkomst gesloten. Door middel van deze overeenkomst is de benodigde grondverkoop (700 m2) en het kostenverhaal verzekerd. Tegelijk met het plan ligt ook de zakelijke beschrijving van de anterieure koop-exploitatie-overeenkomst (geanonimiseerd) ter inzage.

 

Waar en wanneer kunt u het besluit inzien?

Het collegebesluit met de betrekking hebbende stukken van het ontwerpbestemmingsplan Ambacht 24 en de koop-exploitatie-overeenkomst liggen met ingang van woensdag 14 november 2018 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 25 december 2018) ter inzage in het gemeentehuis van Oostzaan aan de Kerkbuurt 4 te Oostzaan. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website https://www.oostzaan.nl

 

Inzage

Het plan is direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Kies ‘geavanceerd zoeken’. Vul bij het tabblad ‘ID’ het planIdn verder aan met NL.IMRO.0431.BP2323480000-0301 en kies ‘zoeken’.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oostzaan, postbus 20, 1530 AA Wormer. Dit kan ook mondeling op afspraak met het taakveld Gebiedsontwikkeling, telefoon 075-651 21 00.

Naar boven