Ontwerpbestemmingsplan ‘Blauwe Knoop deelgebied vispassage’

Logo Doesburg

In het kader van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Blauwe Knoop deelgebied vispassage’, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het bestand NL.IMRO.0221.BPL18011HIJ-ON01, vanaf 15 november 2018 voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg.

 

De gemeente Doesburg heeft in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel in 2017 de Gebiedsvisie De Blauwe Knoop opgesteld. Eén van de deelgebieden in deze visie is het IJsselland: het gebied rond de stuw tussen de IJssel en de Oude IJssel. Hier bevindt zich een knooppunt met waterwerken met als laatste toevoeging een vispassage. Zowel het waterschap als de gemeente hebben in de gebiedsvisie de ambitie uitgesproken om De Blauwe Knoop toegankelijk en beleefbaar te maken. Dit betreft niet alleen het gebied van de vispassage, het geldt tevens voor de directe omgeving om zo de waterwerken van het waterschap te beleven en voor extensieve dagrecreatie.

Voor een optimale inpassing van de vispassage is een verplaatsing van het terrein van de watersportvereniging naar de achterzijde nodig. Daarnaast is een informatiegebouwtje bij de vispassage gewenst. De genoemde verplaatsingen evenals het gebouwtje van de vispassage passen niet binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken is een bestemmingsplan opgesteld.

 

Tot 27 december 2018 kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer H. Schuiling (0313 481401).

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur.

 

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.BPL18011HIJ-ON01). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning raadplegen via de gemeentelijke website.

 

 

Doesburg, 14 november 2018

drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven