Inspraak / vooroverleg bij voorontwerp uitwerkingsbestemmingsplanKagerweg.Imronummer / planidentificatie: NL.IMRO.0375.UPKagerweg-VP01

Logo Beverwijk

********************************************************************************************************

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat een voorontwerp van een uitwerkingsbestemmingsplan is voorbereid voor het gebied Kagerweg, nabij Gooiland van de gemeente Beverwijk.

Het betreft twee percelen die gelegen zijn op het bedrijventerrein Kagerweg waarbij op 14 november 2013 (bij de vaststelling van bestemmingsplan Kagerweg) is bepaald dat deze gebieden gebruikt en bebouwd mogen worden ingevolge de bedrijvenbestemming, nadat er een uitwerkingsplan tot stand is gekomen.

Het thans voorliggende plan bevat een uitwerking van de regels die reeds in het bestemmingsplan Kagerweg waren opgenomen.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de flora en fauna, bodemgesteldheid, stikstofdepositie / ecologie, externe veiligheid, verkeer, geluid, luchtkwaliteit, milieuzonering, geur, water, cultuurhistorie, kabels en leidingen, e.a. waarvan de resultaten en bevindingen in het plan en in een bijlagenboek zijn opgenomen. Een exploitatieplan wordt niet ontwikkeld omdat er geen kosten worden gemaakt die verhaald moeten worden of omdat kosten voor bepaalde ontwikkelingen al anderszins verzekerd zijn.

Ingevolge het bepaalde in de inspraakverordening worden belanghebbenden/ belangstellenden in de gelegenheid gesteld over het voorontwerpuitwerkingsplan hun mening kenbaar te maken.

Daartoe ligt genoemd voorontwerpuitwerkingsplan met onderzoeksresultaten (Bijlagenboek) gedurende 6 weken ter visie met ingang van vrijdag 16 november 2018 tot en met 27 december 2018.

Het uitwerkingsplan is in deze periode tijdens openingsuren van het Stadhuis in te zien op het adres Stationsplein 48 te Beverwijk.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode het voorontwerpuitwerkingsplan in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

U kunt uw mening (inspraakreactie) zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450 te 1940 AL Beverwijk. Uw reactie dient voor een juiste verwerking van de gegevens uiterlijk te zijn ingediend op de laatste dag waarop de stukken ter visie liggen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken.

Na verwerking van alle reacties en na afstemming met tal van instanties (vooroverlegpartners) worden de stukken opnieuw ter visie gelegd, waarvan mededeling wordt gedaan. Dan gaat de mogelijkheid ontstaan om zienswijzen in te dienen die voor de vaststelling van het plan aan het college worden voorgelegd.

NB. Het voorontwerpuitwerkingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “bouwen en verbouwen” …. meer …..Bestemmingsplannen / plannen in voorbereiding/ procedure en dan het uitwerkingsplan Kagerweg (voorontwerp). Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl onder Beverwijk en/of imronummer: NL.IMRO.0375.UPKagerweg-VP01

Beverwijk, 14 november 2018.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven