RECTIFICATIE

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

O ntwerpwijzigingsplan Kollumerzwaag – Foarwei 47 en ontwerp besluit hogere grenswaarde Wet g eluidhinder

Wij hebben op 25 oktober jl. al kennis gegeven van de terinzagelegging van het ontwerpwijzigingsplan Kollumerzwaag – Foarwei 47 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder . Dit hebben wij gedaan in de Staatscourant, op de gemeentelijke website en op www.ruimtelijkeplannen.nl . De kennisgeving in het huis-aan-huis blad heeft per ongeluk niet plaatsgevonden. Dit wordt nu hersteld.

Van donderdag 15 november tot en met donderdag 27 december 2018 liggen het ontwerpwijzigingsplan Kollumerzwaag – Foarwei 47 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage.

Ontwerpw ijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in de ontwikkeling van één vrijstaande woning op het perceel tussen Foarwei 45 en 49 te Kollumerzwaag. Aan de bestemming ‘Wonen’ (zonder bouwmogelijkheden) wordt een bouwvlak en de aanduiding erf toegevoegd. Aan de voorzijde wordt de bestemming gewijzigd in ‘Tuin’. Dit wijzigingsplan is opgesteld binnen de kaders van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het bestemmingsplan “Kollumerzwaag” dat is vastgesteld op 25 juni 2009.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Uit het geluidsonderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het wegverkeer op de Foarwei wordt overschreden. Omdat andere maatregelen niet uitvoerbaar zijn, zijn wij van plan een hogere grenswaarde vast te stellen. De benodigde hogere waarde bedraagt maximaal 52 dB.

De stukken inzien

U kunt het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 in Kollum. Kunt u niet tijdens openingsuren? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor een ander tijdstip. U kunt het wijzigingsplan ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor deze website kunt u gebruikmaken van het identificatienummer: NL.IMRO.0079.WpKzFoarwei4718-Ow01.

Wilt u reageren?

U kunt uw zienswijze tot en met 27 december 2018 bij voorkeur schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Kollumerland c.a., postbus 13, 9290 AA Kollum. Graag onder vermelding van het zaaknummer Z202487-2018. Ook kunt u mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon: 0519-298888.

Naar boven