Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied – Veldweg 21 en 23 – 2017’

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 9 november 2018 gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 2 oktober 2018 vastgestelde bestemmingsplan ‘‘Buitengebied - Veldweg 21 en 23 - 2017

  • 2.

    het vaststellingsbesluit;

  • 3.

    het besluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder.

 

Met de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied ter plaatse van Veldweg 21 en 23 te Rijswijk wordt de bestemming gewijzigd van Agrarisch naar Wonen, zodat herbouw van de woning op het perceel Veldweg 21 op een andere locatie mogelijk wordt gemaakt. Dit in ruil voor sloop van de bestaande bedrijfsbebouwing. Tevens wordt het bestemmingsvlak ter plaatse van Veldweg 23 vergroot. Het college van burgemeester en wethouders van Woudrichem heeft op 11 september 2018 ten behoeve van de nieuw te bouwen woning binnen het bestemmingsplan een hogere waarde verleend voor de geluidsbelasting op de gevel. De hogere waarde op de gevel van de te bouwen woning is vastgesteld op 55 dB(A) onder de voorwaarde dat de voorgevel als dove gevel wordt uitgevoerd.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en het besluit hogere grenswaarde geluid liggen van 9 november tot en met 21 december 2018 voor een ieder ter inzage.

 

U kunt de stukken inzien bij in het gemeentehuis van Woudrichem, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. U kunt hiervoor een afspraak maken via het afspraakformulier op www.woudrichem.nl of telefonisch: (0183) 308100.

 

Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en RO-online (http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0874.BUITBP201702-VG01).

 

Vanaf 9 november tot en met 21 december 2018 kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage door:

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad. 

    Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.]

Woudrichem, 8 november 2018

Naar boven