Voorbereidingsbesluit “Huisvesting arbeidsmigranten”

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken ter voldoening aan artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening jo. art. 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 30 oktober 2018 het voorbereidingsbesluit “Huisvesting arbeidsmigranten” heeft genomen. Het besluit is genomen ter voorbereiding op het opstellen van een bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen”.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente. Eén en ander zoals aangegeven op de bij het besluit behorende gewaarmerkte tekening.

Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden om het gebruik van bebouwing te wijzigen ten behoeve van het wonen van meer dan één huishouden. Het besluit beschrijft de begrippen “wonen”, “huishouden”en “woning of wooneenheid”. Bij omgevingsvergunning kunnen burgemeester en wethouders, mits een goed woon- en leefklimaat is gegarandeerd en geen sprake is van onevenredig nadelige effecten voor het gebruik van aangelegen percelen, op basis van het besluit van het verbod afwijken.

Het is de bedoeling dat bestaande gevallen, die vóór in werking treding van het voorbereidingsbesluit zijn toegestaan dan wel op basis van een omgevingsvergunning worden toegestaan, op basis van het vast te stellen bestemmingsplan onder een overgangsregeling gaan vallen.

Het besluit treedt in werking op vrijdag 9 november 2018 en geldt één jaar.

Het voorbereidingsbesluit is vanaf vrijdag 9 november 2018 in te zien in het gemeentehuis. Tevens is het besluit raadpleegbaar via de homepage van de gemeente en onder planidentificatienummer NL.IMRO.0874.PRPPVB201801-VSG1 via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen een voorbereidingsbesluit kunt u geen bezwaar of beroep instellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte van de gemeente.

De gemeente Woudrichem gaat per 1 januari 2019, samen met de gemeenten Aalburg en Werkendam, op in de gemeente Altena. U kunt zich vanaf deze datum via deze gemeente laten informeren over het voorbereidingsbesluit en het voorbereidingsbesluit inzien.

 

Woudrichem, 8 november 2018

burgemeester en wethouders van Woudrichem

Naar boven