Veemarktkade 19-21 ‘s-Hertogenbosch, Besluit artikel 7.17 M.E.R.-beoordeling

Logo 's-Hertogenbosch

Besluit artikel 7.17 M.E.R.

 

Locatie omschrijving/project a ctiviteiten registratienr.

Veemarktkade 19-21 ‘s-Hertogenbosch, Besluit artikel 7.17 M.E.R.-beoordeling, WB00044252

 

Het college maakt bekend dat de PALI Group, gevestigd aan de Veemarktkade 19 en 21 in ‘s-Hertogenbosch, voornemens is om een aanvraag omgevingsvergunning in te dienen vanwege het veranderen/uitbreiden van de slachterij.

 

Op grond van categorie 39.1 van onderdeel D van de bijlage bij het Besluit m.e.r. is het oprichten, wijzigen of uitbreiden van een installatie bestemd voor het slachten van dieren met een productiecapaciteit van 25.000 ton vlees per jaar of meer m.e.r.-beoordelingsplichtig. Een aanmeldingsnotitie is ingediend, omdat het uitbreiden van de slachterij, activiteiten betreffen die krachtens artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer zijn aangewezen als een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kunnen

hebben. Het initiatief heeft betrekking op activiteiten zoals bedoeld in artikel 2, lid 5 onder b van het Besluit milieueffectrapportage.

 

Het bevoegd gezag moet beoordelen of voor de deze activiteit een Mer moet worden gemaakt vanwege belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Het bevoegd gezag houdt bij zijn beslissing rekening met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieu-effectbeoordeling aangegeven criteria:

- de kenmerken van de activiteit;

- de plaats van de activiteit;

- de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteit.

 

Na zorgvuldige afweging van alle hiervoor genoemde aspecten heeft het college op 1 november 2018 besloten dat hier geen sprake is van bijzondere omstandigheden en dat hiervoor geen milieu-effectrapport hoeft te worden gemaakt. Dit besluit ligt vanaf 12 november 2018 zes weken ter inzage bij de Informatiebalie in het Stadskantoor. Na een telefonische afspraak met de heer F. Snels. van de afdeling VTH-Omgevingsrecht kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen, telefoon (073) 615 5596 of via e-mail f.snels@s-hertogenbosch.nl.

Omdat dit besluit een voorbereidingsbesluit is in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, kan tegen dit besluit uitsluitend de initiatiefnemer (inrichtinghouder) op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na bekendmaking, gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Zienswijzen anders dan door initiatiefnemer moeten kenbaar worden gemaakt tijdens de inzagetermijn van de omgevingsvergunning.

 

Algemene informatie

 

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Telefoon (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Naar boven