Ontwerpbestemmingsplan 3 Kernen (Den Bommel, Herkingen, Stad aan 't Haringvliet)

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 7 november 2018 het ontwerpbestemmingsplan 3 Kernen (Den Bommel, Herkingen, Stad aan 't Haringvliet) gedurende zes weken voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het plangebied betreft de drie dorpskernen van Den Bommel, Herkingen en Stad aan 't Haringvliet. Het primaire doel om het bestemmingsplan te herzien is de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening. Daarnaast vormen uniformiteit, flexibiliteit en eenvoud de voornaamste doelen om de nu nog drie geldende bestemmingsplannen te herzien. In het ontwerp bestemmingsplan worden vooruitlopend op de nieuwe Omgevingswet geen wijzigingsbevoegdheden meer opgenomen.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn de ontwikkellocaties Havenstadt in Stad aan 't Haringvliet en de omzetting van een recreatieve bestemming naar een woonbestemming aan de oostzijde van Herkingen eveneens opgenomen. Daarnaast hebben in aanvulling op het voorontwerp bestemmingsplan diverse panden een karakteristieke aanduiding gekregen.

Het ontwerp bestemmingsplan "Drie kernen Den Bommel, Herkingen, Stad aan 't Haringvliet" biedt het planologische juridische kader om deze actualisatie mogelijk te maken.

Referentienummer: Z -18-105299

Inzage

De stukken kunt u inzien in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het ontwerpbestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.

Zienswijzen

Tot en met 18 december 2018 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan 3 Kernen (Den Bommel, Herkingen, Stad aan 't Haringvliet) kenbaar maken aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw zienswijze het referentienummer te vermelden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer J. Moelker van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

 

Naar boven