Coördinatieregeling: vaststelling bestemmingsplan ‘Kraaierslaan 4’, verlening omgevingsvergunning en vaststelling besluit ‘hogere waarden Wet geluidhinder’

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

● de gemeenteraad heeft op 11 oktober 2018 het ontwerp bestemmingsplan ‘Kraaierslaan 4’ met plancodering NL.IMRO.0575.BPDRKraaierslaan4-VA01 ongewijzigd vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

● burgemeester en wethouders hebben op 16 oktober 2018 de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel Kraaierslaan 4.

● burgemeester en wethouders hebben op 2 oktober 2018 een hogere waarde, op grond van de Wet geluidhinder, vastgesteld voor de nieuw te bouwen woning op het perceel Kraaierslaan 4.

Inhoud

De bovengenoemde besluiten hebben betrekking op de toepassing van een oude ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling op het perceel Kraaierslaan 4. Toepassing van deze inmiddels vervallen regeling is mogelijk omdat het een reeds in behandeling genomen verzoek betreft. Concreet gaat het om het planologisch verwijderen van een agrarisch bouwperceel, het wijzigen van de bestemming van de bestaande ‘bedrijfswoning’ in de bestemming ‘burgerwoning’ en de bouw van een extra burgerwoning ter compensatie van de reeds gesloopte bedrijfsbebouwing. De gemeenteraad heeft op 12 oktober 2017 voor dit project toepassing gegeven aan de coördinatieregeling, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat de genomen besluiten gecoördineerd worden en als één besluit open staan voor beroep.

Ter inzage

De bovengenoemde besluiten liggen vanaf woensdag 7 november 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten raadplegen in het gemeentehuis, Voorstraat 42. Het bestemmingsplan is ook via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plancodering NL.IMRO.0575.BPDRKraaierslaan4-VA01 in te zien.

Beroep

Vanaf 8 november tot en met 19 december 2018 kan beroep worden ingesteld tegen de genoemde besluiten, die voor het beroep als één besluit worden aangemerkt. Er kan slechts beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de ontwerpbesluiten kenbaar te maken. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffierechten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het gecoördineerde besluit niet. Er kan door beroepsgerechtigden ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

De genoemde besluiten treden in werking op 20 december 2018, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven