Ontwerpwijzigingsplan “Museumpark” te Overloon en verzoek tot herbegrenzing stedelijk gebied.

Logo Boxmeer

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken hierbij bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening over te gaan tot wijziging van het bestemmingsplan “Kom Overloon” ten behoeve van het kadastrale perceel Q 187, gelegen nabij het Museumpark te Overloon (postcode 5825 AM). De bestemming wordt gewijzigd van “agrarisch” naar “detailhandel”. Door de wijziging wordt het mogelijk gemaakt om op het perceel een (souvenir)winkel te bouwen.

Het ontwerpwijzigingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 november 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer. Het ontwerpbesluit en genoemde stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.boxmeer.nl/bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Tegelijkertijd ligt een conceptverzoek tot herbegrenzing van het stedelijk gebied ter inzage. Deze herbegrenzing is noodzakelijk omdat de locatie waarvoor de bestemming gewijzigd wordt buiten het bestaand stedelijk gebied als bedoeld in de Verordening Ruimte Noord-Brabant is gelegen.

Tot en met 18 december 2018 kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Boxmeer, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer.

U kunt ook digitaal een zienswijze indienen via www.boxmeer.nl/zienswijze. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of voor vragen of een toelichting op het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Economie.

 

Naar boven