Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan garages Spoorlaan en omgevingsvergunning

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat voor de bouw van zes garageboxen / bergingen aan de Spoorlaan te Wemeldinge de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1.

    Besluit van de gemeenteraad van 9 oktober 2018 om het bestemmingsplan garages Spoorlaan (Wemeldinge 6e herziening) ongewijzigd vast te stellen.

  • 2.

    Besluit van het college van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2018 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk.

Van deze besluiten heeft een ontwerp gedurende zes weken ter inzage gelegen, waarbij een ieder een zienswijze kon indienen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

 

Plangebied

Het plangebied omvat het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie B, nummer 2083 (voorheen een gedeelte van sectie B nummer 1919), gelegen aan de Spoorlaan te Wemeldinge.

 

Hoofdlijnen van het plan

Er worden zes garageboxen/bergingen gerealiseerd aansluitend aan de bestaande garages. Om de Omgevingsvergunning te kunnen verlenen, moest ook het bestemmingsplan worden herzien.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen.

 

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde bestemminsplan en de omgevingsvergunning inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl onder ‘bestemmingsplannen’. Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan, met code NL.IMRO.0678.WemeldingeHZ006-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

 

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Kapelle, 7 november 2018

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven