Kennisgeving NEC-programma, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Van dinsdag 6 november tot en met maandag 17 december 2018 kunt u een zienswijze geven over het NEC-programma. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

Nederland moet in 2019 met het NEC-programma aan de Europese Commissie rapporteren over de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen.

Dit NEC-programma beschrijft:

  • hoe de emissies van luchtverontreinigende stoffen zijn afgenomen;

  • de prognoses voor de emissies;

  • dat Nederland met bestaand beleid gaat voldoen aan de emissiereductieverplichtingen.

Het gaat hierbij om de uitstoot van 5 luchtverontreinigende stoffen, waarvoor in de NEC-richtlijn per land een maximale uitstoot is vastgelegd. Dit is de eerste keer dat Nederland een NEC-programma moet rapporteren. Vanaf 2019 moet Nederland elke vier jaar het NEC-programma actualiseren.

UW ZIENSWIJZE IS WELKOM

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via: www.platformparticipatie.nl/nec. U kunt uw zienswijze vanaf dinsdag 6 november 2018 indienen.

Mondeling

Hiervoor kunt u telefonisch tijdens kantooruren een afspraak maken met de directie Participatie: 070 456 89 99.

Post

Directie Participatie

T.a.v. programma NEC

Postbus 30316, 2500 GH Den Haag

STUKKEN BEKIJKEN

Alle documenten staan vanaf dinsdag 6 november 2018 op: www.platformparticipatie.nl/nec. Op papier kunt u de stukken van dinsdag 6 november tot en met maandag 17 december 2018 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

Den Haag

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8, Den Haag (alleen op afspraak, telefoon tijdens kantooruren 070 456 89 99).

Wilt u het programma op papier ontvangen? Neem dan contact op met directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Vervolg

De ingebrachte zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve programma en worden beantwoord in een Nota van Antwoord. Het NEC-programma wordt in januari 2019 naar de Tweede Kamer gestuurd ter goedkeuring en op 1 april 2019 bij de Europese Commissie ingediend. Heeft u een zienswijze ingediend, dan wordt u door de directie Participatie over de Nota van Antwoord en het definitieve NEC-programma geïnformeerd.

Informatie

Meer informatie op: www.platformparticipatie.nl/nec en www.infomil.nl.

Voor vragen over het NEC-programma kunt u terecht bij de Helpdesk van Kenniscentrum InfoMil via: https://www.infomil.nl/helpdesk/. Met vragen over de procedure kunt u terecht bij de directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven