Wet geluidhinder, Wet ruimtelijke ordening, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Logo Haarlemmermeer

Vastgesteld e hogere grenswaarden, vastgesteld wijzigingsplan ‘Cruquius 2009 1e wijziging’ en verleende omgevingsvergunning Cruquius, Oude Kruisweg 172 bouwen van een woning

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat zij op 6 november 2018 de volgende besluiten hebben genomen:

  • 1.

    het vaststellen van hogere grenswaarden in het kader van het wijzigingsplan ‘Cruquius 2009 1

  • 2.

    het vaststellen van het wijzigingsplan ‘Cruquius 2009 1

  • 3.

    het verlenen van een omgevingsvergunning, Cruquius, Oude Kruisweg 172 bouwen van een woning, zaaknummer 2746966, olonummer 3787205. 

    Er is sprake van gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van de hiervoor genoemde besluiten zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

     

    Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingediend.

     

    Hogere grenswaarden

    In het kader van het wijzigingsplan dient een hogere waarde wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor het realiseren van een woning op het kadastrale perceel HLM03 AD 2573 in Cruquius.

    Uit onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de N201 op de te toetsen gevels van de woning een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van deze geluidsbronnen zijnde 48 dB. De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 58 dB. De gevel die gericht is op de N201 wordt daartoe op de tweede bouwlaag als dove gevel uitgevoerd.

    Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer hebben besloten om voor de met het wijzigingsplan mogelijk gemaakte bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

     

    Het wijzigingsplan

    Het plan omvat de gronden in Cruquius aan de Oude Kruisweg tussen de woningen aan de Oude Kruisweg 168 en 174. Het plangebied bestaat uit een deel van het kadastrale perceel bekend als HLM03 AD 2573. Voor deze locatie bevat het bestemmingsplan “Cruquius 2009” de mogelijkheid om de bestemming ‘Tuin’ te wijzigen in ‘Wonen’, de bestemming ‘Wonen’ te wijzigen in ‘Tuin’ en een bouwvlak op te nemen binnen de bestemming ‘Wonen'. Het voorliggende wijzigingsplan maakt van deze mogelijkheid gebruik door het planologisch toestaan van één woning.

     

    De omgevingsvergunning

    Op 6 juli 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van een woning op de locatie Oude Kruisweg 172 te Cruquius.

     

    Inzien

    De hiervoor genoemde besluiten met bijbehorende stukken kunt u raadplegen op de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/ro. De stukken liggen ook ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 9-13 uur. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900–1852.

    Het besluit om het wijzigingsplan vast te stellen, het wijzigingsplan zelf (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) en het besluit voor het verlenen van de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u ook raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    De terinzagelegging begint op 15 november 2018 en duurt zes weken.

     

    Beroep

    Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen, kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen de hiervoor genoemde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

     

    Inwerkingtreding

    Bovengenoemde besluiten treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven