Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kleine Kernen Noordeinde, Alkmaar

Logo Alkmaar

 

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 oktober 2018 besloten heeft het Bestemmingsplan Kleine Kernen Noordeinde gewijzigd vast te stellen.

 

Gebied

Het plangebied is gelegen ten oosten van de straat Noordeinde, die de gelijknamige kern doorsnijdt. Het dorp Noordeinde ligt ten noorden van de dorpen Graft en De Rijp en maakt onderdeel uit van de gemeente Alkmaar.

 

Doel

Het bestemmingsplan Kleine Kernen Noordeinde voorziet in de reparatie van de door de Afdeling vernietigde planonderdelen van het bestemmingsplan Kleine Kernen. Daarnaast zijn reeds verleende vergunningen, die nog niet in het bestemmingsplan zijn opgenomen, positief bestemd. Dit betreft de percelen Noordeinde 10 en 34.

 

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan heeft van donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 23 mei 2018 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze binnengekomen op het bestemmingsplan. Deze heeft niet geleid tot een aanpassing van het plan. Wel zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Dit betekent dat het plan gewijzigd wordt vastgesteld.

Het besluit, het vastgestelde bestemmingsplan Kleine Kernen Noordeinde en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 november 2018 tot en met woensdag 12 december 2018 voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunningen- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage

of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Kleine Kernen Noordeinde) of onder de code:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00141-0305

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het Bestemmingsplan Kleine Kernen Noordeinde beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het bestemmingsplan heeft ingediend bij het college;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

31 oktober 2018

 

 

Naar boven