Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan zelfbouwkavels Sloterweg locatie C, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit hogere waarden, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 10 oktober 2018 het bestemmingsplan zelfbouwkavels Sloterweg locatie C gewijzigd vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Bij besluit van 4 september 2018 hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere waarden voor het bestemmingsplan zelfbouwkavels Sloterweg locatie C zoals bedoeld in deze wet.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan zelfbouwkavels Sloterweg locatie C is gelegen in het zuiden van Amsterdam in stadsdeel Nieuw - West. Het plangebied betreft de gronden gelegen tussen de woningen aan de Sloterweg 705 en 745. Het betreft een voormalige tuin en een perceel met daarop de arbeiderswoningen Sloterweg 711 t/m 715. Het bestemmingsplan beoogt de bouw van 5 zelfbouwwoningen mogelijk te maken.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden uit de Wet geluidhinder voor geluidsbelasting op de gevels van geluidsgevoelige objecten, zoals woningen, worden op meerdere in het plangebied te realiseren woningen overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, hebben burgemeester en wethouders bij besluit van 4 september 2018 hogere waarden vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan zelfbouwkavels Sloterweg locatie C, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 1 november 2018 ter inzage op hierna genoemd adres, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken: Nieuw - West, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-nieuwwest .

Het bestemmingsplan zelfbouwkavels Sloterweg locatie C met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NLIMR0.0363.F1530BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 2 november 2018 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 31oktober 2018

Burgemeester en wethouders,

 

W.G.H.M. Rutten

Waarnemend gemeentesecretaris

F. Halsema

Burgemeester van Amsterdam

 

Naar boven