VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN “RIJK ZWAAN – OUDE HEIJNINGSEDIJK 16B”

Logo Moerdijk

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2018 het bestemmingsplan ‘Oude Hejiningsedijk 16b’ (planidentificatie NL.IMRO.1709.BG01OHdijk16b-BP40) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied heeft betrekking op de locatie Oude Heijningsedijk 16b in Heijningen. Op deze locatie is een glastuinbouwbedrijf gevestigd. Het voornemen is de bestaande kassen en gebouwen te slopen en de locatie in gebruik te nemen voor de selectie en veredeling van vollegrondsgroenten.

Het plan voorziet in een regeling waarmee de bestaande proefvelden ontwikkeld kunnen worden en daarnaast 3 hectare aan extensieve kassen gerealiseerd kunnen worden. Verder voorziet het plan in de realisatie van onder andere een waterbassin, een schuurkas en een nieuwe boerenschuur.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 31 oktober tot en met 11 december 2018 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. Het plan is daarnaast digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen.

 

Rectificatie

In het Gemeenteblad en de Staatscourant van 10 oktober 2018 is abusievelijk de verkeerde publicatie over dit bestemmingsplan geplaatst. In deze publicatie is onterecht aangegeven dat ontwerpbestemmingsplan ter visie werd gelegd. Dit is niet correct. Het ontwerpbestemmingsplan heeft eerder in mei/juni 2018 ter visie gelegen. Met deze nieuwe publicatie wordt één en ander recht gezet.

 

Beroep

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep is mogelijk voor diegene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, alsmede een belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

Naar boven