OPNIEUW GEPUBLICEERD: VASTGESTELD WIJZIGINGSPLAN “8 WONINGEN AUKE JANSSTRJITTE TE BROEKSTERWÂLD”

Logo Dantumadiel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat bovengenoemd plan vanaf 1 november 2018 zes weken voor beroep ter inzage ligt bij de receptie van de gemeentehuizen te Damwâld (Hynsteblom 4) en Dokkum (Koningsstraat 13).

De inhoud van het wijzigingsplan betreft de planologische regeling voor het realiseren van 8 woningen op een bouwterrein gelegen tussen de Tjeerd Nautastrjitte en de Auke Jansstrjitte te Broeksterwâld.

Het plan is digitaal te vinden via www.dantumadiel.eu en op www.ruimtelijkeplannen.nl. met de bij het plan behorende IMRO-code: NL.IMRO.1891.wpBWAukeJansstr-0401.

Het wijzigingsplan is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu (onder Inwoners, bouwen en wonen, plannen ter inzage) en www.ruimtelijkeplannen.nl (de directe link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1891. wpBWAukeJansstr-0401.

Beroep instellen

Het plan is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Tijdens de ter inzage legging van het ontwerpwijzigingsplan is een zienswijze ingediend. Deze heeft echter niet geleid tot de hierboven vermelde gewijzigde vaststelling. De ambtshalve wijzigingen, die geleid hebben tot de gewijzigde vaststelling, betreffen:

 

  • 1.

    het aan het vaststellingsbesluit toevoegen van een besluit in het kader van een m.e.r.-beoordeling;

  • 2.

    het herstel van een technische fout betreffende de situering van de bouwvlakken op de Verbeelding.

 

De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan op 2 november 2018, de dag na die waarop het plan ter inzage is gelegd. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken kunnen binnen 6 weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep instellen.

Ook kunnen belanghebbenden, voor wat betreft de ambtshalve wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht, beroep instellen, ongeacht of eerder een zienswijze naar voren is gebracht.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Raad van State. In die gevallen treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken geen rechtsmiddelen worden aangewend is het plan onherroepelijk.

Damwâld 31 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadie

N.L. Agricola, burgemeester

R.G. Dijksterhuis, secretaris

Naar boven