Vastgesteld bestemmingsplan ‘Utrechtseweg 69 - Veritasweg 2, 2018’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 31 januari 2018 het bestemmingsplan ‘Utrechtseweg 69 - Veritasweg 2, 2018’, ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan.

Voor dit bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders op 12 december 2017 het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de bouw van 8 woonappartementen en 12 short stay-appartementen aan de Utrechtseweg 69-Veritasweg 2, Oosterbeek vastgesteld.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit vaststelling hogere grenswaarde wegverkeerslawaai liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 7 februari 2018 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0177ob-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0177ob-/NL.IMRO.0274.bp0177ob-va02.

 

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van één gebouw aan de Utrechtseweg 69 –Veritasweg 2 in Oosterbeek mogelijk. Hierbij komen er maximaal 8 appartementen aan de zijde van de Utrechtseweg 69 en maximaal 12 short stay-appartementen aan de zijde van Veritasweg 2. Ter plaatse aan de Utrechtseweg 69 staat nu nog een woon-winkelpand en aan de Veritasweg ligt nu een braakliggend terrein met een woonbestemming. Onder ‘short stay’ wordt (samengevat) verstaan: het structureel aanbieden van een zelfstandige woonruimte voor tijdelijke bewoning aan één huishouden voor een aangesloten periode van tenminste één dag en maximaal twaalf maanden.

Het plangebied ligt nabij het centrum van Oosterbeek en net ten noorden van de belangrijkste weg door Oosterbeek, de Utrechtseweg. Het plangebied wordt begrensd door de Utrechtseweg in het zuiden, de Veritasweg in het oosten, het perceel aan de Noorderweg 3 in het noorden en de Noorderweg in het westen. Het gaat om de huidige adressen Utrechtseweg 69 en Veritasweg 2 en de kadastrale percelen Oosterbeek, sectie c, nummer 5285 en nummer 4979.

 

Het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai is genomen voor te bouwen woningen en short stay-appartementen aan de Utrechtseweg 69 – Veritasweg 2 die een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de grenswaarde uit de Wgh als gevolg van de Utrechtseweg en Noorderweg.

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan of de vastgestelde hogere grenswaarde wegverkeerslawaai. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven