Gemeente Uithoorn - Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Europarei Midden - Uithoorn

Logo Uithoorn

Uithoorn, kenmerk 2018-067561

Burgemeester en Wethouders van Uithoorn;

Formeel kader

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle gemeentelijke wegen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de, namens de politiechef politieregio Amsterdam, gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering over dit verkeersbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

Uit het oogpunt van het zoveel mogelijk verzekeren van de veiligheid op de weg; het beschermen van weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer (art. 2, lid 1 sub a, sub b en art. 2, lid 2 sub a Wegenverkeerswet 1994) is het gewenst om in Europarei Midden, bestaande uit de wegen : Straatsburglaan, Spaaklaan, Churchilllaan en Gasperilaan een aantal verkeersmaatregelen te treffen bestaande uit het instellen van eenrichtingsverkeer, het aanwijzen van een verplicht fietspad en het uitbreiden van de 30km-zone.

Het instellen van de genoemde maatregelen worden bewerkstelligd door de plaatsing van de volgende borden van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990:

Bord A130zb (begin zone) en A130ze (einde zone) voor het instellen van een maximumsnelheid van 30 km/uur ter hoogte van de kruising Arthur van Schendellaan/Straatsburglaan;

Bord C02 (gesloten in deze richting) ter hoogte van het fietspad bij de toegang naar de Spaaklaan in de richting van de Straatsburglaan;

Bord C02 (gesloten in deze rijrichting) met onderbord OB54 (fietsers en bromfietsers uitgezonderd) in de bocht van de Europarei naar de Churchilllaan;

Bord C02 (gesloten in deze rijrichting) met onderbord OB54 (fietsers en bromfietsers uitgezonderd) in de Gasperilaan ter hoogte van het parkeerterrein;

Bord C03 ( eenrichtingsweg) ter hoogte van de kruising Straatsburglaan/Spaaklaan (in de richting van de Spaaklaan);

Bord C03 (eenrichtingsweg) met onderbord OB54 (fietsers en bromfietsers uitgezonderd) ter hoogte van de kruising Churchilllaan/Gasperilaan (in de richting van de Gasperilaan);

Bord C03 (eenrichtingsweg) met onderbord OB54 (fietsers en bromfietsers uitgezonderd) ter hoogte van de kruising Churchilllaan/Gasperilaan (in de richting van de Churchilllaan);

Bord C04 (eenrichtingsweg) ter hoogte van het parkeerterrein bij de Churchilllaan, ter hoogte van het parkeerterrein in de Gasperilaan en ter hoogte van het parkeerterrein in de Spaaklaan;

Bord G11 (verplicht fietspad) ter hoogte van de aansluiting van het fietspad bij de Arthur van Schendellaan, ter hoogte van de Spaaklaan, Churchilllaan en Europarei;

Bord L08 (doodlopende weg) met tekstonderbord "na 50 meter" op de kruising Straatsburglaan - Spaaklaan en op de kruising Straatsburglaan/Gasperilaan;

Bord L08 (doodlopende weg) met tekstonderbord "na 100 meter" op de kruising Churchilllaan/Europarei.

 

Snelheidsremmende maatregelen

Conform tekening nummer 41.734.03 behorende bij dit verkeersbesluit worden drempelplateaus aangebracht op de kruisingen Straatsburglaan/Spaaklaan, Spaaklaan/Gasperlilaan, Gasperilaan/Churchilllaan en Straatsburg/Europarei.

Doel

Het bouwplan Europarei Midden wordt gerealiseerd ten noordoosten van de Arthur van Schendellaan op een deel van de voormalige locatie van de flats aan de Europarei. De nieuw te ontwikkelen woningen vormen een wijk binnen de Europarei welke zal aansluiten op de 30km-zone die al is ingesteld in de Europarei. Door de gefaseerde bouw zal de 30km-zone ook gefaseerd ingevoerd worden totdat het de totale nieuwe wijk omsluit. De fasering is als volgt: Fase 1 eind 2017/begin 2018; fase 2 medio 2019 en fase 3 medio 2021. Fase 1 betreft de straten: Straatsburglaan en Spaaklaan; fase 2 betreft de straten: Straatsburglaan en Churchilllaan en fase 3 betreft de straat: Gasperilaan. Om de wijk goed en veilig te ontsluiten voor fietsverkeer en aan te sluiten op bestaande veelgebruikte fietsroutes wordt er een fietspad aangelegd in/langs de wijk. Het fietspad loopt langs de rand van de wijk van de Arthur van Schendellaan tot aan de Europarei en wordt aangewezen als verplicht fietspad. Als gevolg van de nieuwe inrichting van de wijk zijn een aantal wegen te smal voor tweerichtingsverkeer en kunnen op een aantal plekken twee auto’s elkaar niet passeren. Daarom wordt er op deze wegen eenrichtingsverkeer ingesteld. Op een aantal plekken zijn de wegen breed genoeg om voor het eenrichtingsverkeer een uitzondering te maken voor de fiets en bromfiets.

 

Belangenafweging

Het belang van een eenduidig verkeersbeeld staat voorop. Voor de meeste woonwijken in Uithoorn geldt een 30km/h-zone. Daarnaast is het belangrijk om in de nieuwe woonwijk de fietser en voetganger te beschermen. Daarom wordt er een snelheidsbeperking van 30 km/h ingesteld. Met het opnieuw inrichten van Europarei Midden als 30km-zone die aansluit op de omliggende wijken draagt de wijk bij aan een veilige woonbuurt, o.a. in verband met spelende kinderen. De verkeerskundige inrichting is conform de inrichtingseisen van Duurzaam Veilig. Op een aantal plekken is de weg te smal voor tweerichtingsverkeer. Omdat de weg vooral gebruikt wordt door bestemmingsverkeer vormt dit geen belemmering voor de doorstroming van verkeer.

Besluit

  • 1.

    Een 30km/h-zone in te stellen in de Straatsburglaan, Spaaklaan, Churchilllaan en Gasperilaan te Uithoorn door het plaatsen van de borden A130zb (begin zone) en A130ze (einde zone) van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 ter hoogte van de kruising Arthur van Schendellaan/Straatsburglaan, conform de bij dit besluit behorende tekeningmet nummer 41.734.01.

  • 2.

    Eenrichtingsverkeer in te stellen in de Spaaklaan te Uithoorn door het plaatsen van het bord C03 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 ter hoogte van de kruising Staatsburglaan/Spaaklaan en het plaatsen van het bord C02 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 ter hoogte van het fietspad Spaaklaan in de richting van de Straatsburglaan, conform de bij dit besluit behorende tekeningmet nummer 41.734.01.

  • 3.

    Eenrichtingsverkeer in te stellen in de Churchilllaan te Uithoorn door het plaatsen van het bord C03 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met onderbord OB54 (fietsers en bromfietsers uitgezonderd), ter hoogte van de kruising Churchilllaan/Straatsburglaan en het plaatsen van het bord C02 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 in de bocht van het fietspad vanaf de Europarei aansluitend op de Churchilllaan, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 41.734.01.

  • 4.

    Eenrichtingsverkeer in te stellen in de Gasperilaan te Uithoorn door het plaatsen van het bord C03 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met onderbord OB54 (fietsers en bromfietsers uitgezonderd), ter hoogte van de kruising Straatsburglaan/Gasperilaan en het plaatsen van het bord C02 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 in de Gasperilaan ter hoogte van het parkeerterrein in de Gasperilaan, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 41.734.01.

  • 5.

    Eenrichtingsverkeer in te stellen in de delen van de Churchilllaan, Gasperilaan en Spaaklaan te Uithoorn, ter hoogte van de daar gelegen parkeerterreinen, door het plaatsen van de borden C04 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 41.734.01.

  • 6.

    Het fietspad gelegen langs de wijk Europarei Midden, tussen de aansluiting met de Arthur van Schendellaan en de Europarei te Uithoorn, aan te wijzen als verplicht fietspad door het plaatsen van de borden G11 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, op de kruisingen van het fietspad bij de Arthur van Schendellaan, de Spaaklaan, de Churchilllaan en de Europarei, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 41.734.02.

  • 7.

    De aanwijzing doodlopende weg te plaatsen door op de kruising Straatsburglaan/Spaaklaan en de kruising Straatsburglaan/Gasperilaan te Uithoorn het bord L08 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met tekstonderbord "na 50 meter" te plaatsen, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 41.734.01.

  • 8.

    De aanwijzing doodlopende weg te plaatsen door op de kruising Churchilllaan/Europarei het bord L08 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met tekstonderbord "na 100 meter" te plaatsen, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 41.734.01.

 

 

Uithoorn, 24 oktober 2018

Namens dezen,

 

 

M.R. Kooymans

Afdelingshoofd, afdeling Buurt

Uitvoeringsorganisatie Duo+

 

 

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Een bezwaarschrift tegen dit besluit kan door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn) binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

1. naam en adres, alinea

2. datum bezwaarschrift, alinea

3. omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, alinea

4. de reden(en) waarom u bezwaar maakt, alinea

5. schrijft u het bezwaarschrift in een vreemde taal, dan zorgt u voor een vertaling, alinea

6. (bij voorkeur) een kopie van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken.

 

Naar boven