Bekendmaking  vastgesteld bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek”

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken op grond van artikel 3.8 bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 18 september 2018 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het Plangebied 

Het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” omvat deels het grondgebied van de gemeente Onderbanken en deels het grondgebied van de gemeente Brunssum. Het plangebied  wordt aan de noordzijde begrensd door de Buitenring, aan de zuidzijde door Molenvaart en in het westen door de N274. De gemeenten Onderbanken en Brunssum zijn overeengekomen om hier gezamenlijk een bedrijventerrein te ontwikkelen.

Omdat het gebied in twee gemeenten is gelegen, is door beide gemeenten een bestemmingsplan voorbereid om de bedrijventerreinontwikkeling ter plaatse mogelijk te maken. Het bestemmingsplan van de gemeente Onderbanken is ongewijzigd vastgesteld op 27 september 2018.

De formele ontwerp-procedure

De ontwerp-bestemmingsplannen van beide gemeenten hebben ter inzage gelegen vanaf 3 mei 2018 t/m 13 juni 2018. Gedurende deze termijn is een zienswijze ingekomen van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor Brunssum heeft dit aanleiding gegeven om het bestemmingsplan te wijzigen en een vliegfunnel op te nemen. De toelichting, verbeelding en regels zijn hierop aangepast.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” ligt met ingang van donderdag 1 november 2018 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijkewebsite http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plangebied van de gemeente Brunssum kunt u daar raadplegen via NL.IMRO.0899.BPBTRodebeek-VA01.

Het bestemmingsplan van de gemeente Onderbanken ligt eveneens gedurende 6 weken ter inzage vanaf 1 november 2018 en is via de landelijke voorziening te raadplegen via NL.IMRO.0881.BPBTRodebeek-VG01.

Beide bestemmingsplannen kunnen gedurende de openingstijden tevens worden ingezien bij het loket Vergunningen, Lindeplein 1 te Brunssum en in het gemeentehuis van Onderbanken, Kloosterlaan 7 te Schinveld.

Om de stukken in ons eigen gemeentehuis in te zien kunt u een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Rechtsbescherming

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (1 november 2018 t/m 12 december 2018) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht. 

    In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de hiervoor vermelde beroepstermijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

     

    Het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beektreedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

    Brunssum, 31 oktober 2018

     

Naar boven