Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Bosscheweg-Baandervrouwenlaan

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Boxtel in zijn vergadering van 9 oktober 2018 het bestemmingsplan “Bosscheweg-Baandervrouwenlaan” ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plan

Tegen het in 2016 vastgestelde bestemmingsplan “Bosscheweg-Baandervrouwenlaan” is beroep aangetekend. In een uitspraak van de Raad van State van 31 januari 2018 is slechts een van de ingebrachte bezwaren gegrond bevonden.  

Het voorgaande bestemmingsplan sloot de mogelijkheid niet uit dat op de betreffende locatie een muziekcafé kon worden gerealiseerd. De daarbij benodigde wettelijke minimale afstand van het pand tot de naastgelegen woning  kan daarbij niet worden aangehouden en daarom was dit bezwaar gegrond.

Om dit te repareren is het nieuwe bestemmingsplan zodanig aangepast dat de exploitatie van een muziekcafé in het horecapand Bosscheweg 133 - Baandervrouwenlaan 265 is uitgesloten.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan “Bosscheweg-Baandervrouwenlaan” is vanaf 26 oktober 2018 gedurende de wettelijke beroepstermijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP06Bosschew133-VST2.

Verder ligt een kopie van het plan ter inzage op het gemeentehuis.

 

Indienen beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

1. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

2. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

3. een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend en welke niet heeft geleid tot een gewijzigd bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 073-5531662 en per email op Y.v.Houts@mijngemeentedichtbij.nl .

Naar boven