Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 25 oktober 2018 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening (NL.IMRO.0285.20182-OW00). Dit ontwerp en de bijbehorende stukken zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur in te zien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor maakt u een afspraak met Wouter IJsseldijk. Zijn telefoonnummer is 0571-27 98 48. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Bekijk de stukken op www.voorst.nl onder Wonen | Ruimtelijke Ontwikkeling, Bouwen en Wonen | Ruimtelijk plan raadplegen | Ruimtelijke plannen: ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk dat wijzigingen in het archeologisch beleid, het stimuleren van kleinschalige opstellingen van zonnepanelen, het vereenvoudigen van het aanleg-vergunningenstelsel en de doorwerking van provinciaal beleid geregeld. Daarnaast vinden er kleinschalige aanpassingen in regels en op perceelniveau plaats. Buiten de wijzigingen om, worden de regels van het buitengebied niet opnieuw ter discussie gesteld.

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Uw zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Voorst. Het e-mailadres is raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening. Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Wouter IJsseldijk.

Twello, 24 oktober 2018

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven