Vaststelling bestemmingsplan Mirns – Murnserdyk 17 en verleende omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de bestaande woning en garage en de bouw van een beheersgebouw voor natuuronderhoud op de locatie Murnserdyk 17 te Mirns

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 26 oktober 2018 liggen gedurende zes weken ter inzage:

  • -

    het op 25 september 2018 (ongewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Mirns – Murnserdyk 17, het bijbehorende raadsbesluit en bijbehorende stukken;

  • -

    de omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de bestaande woning en garage en de bouw van een beheersgebouw voor natuuronderhoud op de locatie Murnserdyk 17 te Mirns.

 

Gemeentelijke coördinatieregeling

Wij doen gelijktijdig kennisgeving van het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning omdat de gemeenteraad op 31 mei 2017 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betreft de Wro-coördinatieregeling.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling te coördineren en van deze besluiten gelijktijdig kennisgeving te doen.  

Bestemmingsplan Mirns - Murnserdyk 17

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Murnserdyk 17 te Mirns met de omliggende percelen, kadastraal bekend als gemeente BAL00, sectie K, nummers 409, 410, 413, 414, 1256, 1257, 1258 en 1259.

Doel

Het bestemmingsplan beoogt:

  • het omzetten van de agrarische bestemming naar woondoeleinden met de uitbreiding van het hoofdgebouw en de bijgebouwen;

  • het realiseren van een extra woning in een deel van de bestaande bedrijfshal in het kader van de regeling ruimte voor ruimte;

  • het medegebruik van de omringende agrarische gronden voor natuurdoeleinden en de bouw van een beheersgebouw voor natuuronderhoud.  

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning betreft de activiteit bouwen. Het gaat om het uitbreiden van de bestaande woning en garage en de bouw van een beheersgebouw voor natuuronderhoud op de locatie Murnserdyk 17 te Mirns.

 

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit tot vaststelling met bijbehorende stukken evenals de omgevingsvergunning kunt u inzien bij:

  •  de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

  •  het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  •  het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88)

Informatie over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op deze site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via welke het bestemmingsplan zelf is te bekijken. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.BPMIR17MURNSERDK17-VA01.

Beroep

Voor de mogelijkheid van beroep worden het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning als één besluit aangemerkt. Beroep kan gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad en/of het college van burgemeester & wethouders;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet eerder in werking dan nadat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling veiligheid, vergunningen en handhaving via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 24 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven