Vastgesteld wijzigingsplan Stiens – Harnsterdyk 7

Logo Leeuwarden

Van donderdag 25 oktober 2018 tot en met donderdag 6 december 2018 ligt het vastgestelde wijzigingsplan Stiens – Harnsterdyk 7 met bijbehorende stukken ter inzage. PlangebiedHet plangebied betreft het agrarisch bedrijfsperceel met aangrenzende gronden ten behoeve van de uitbreiding van het bouwvlak aan de Harnsterdyk 7 te Stiens.Ontwikkeling

Dit wijzigingsplan bevat de planologische kaders waarbinnen het agrarische bedrijf uit kan breiden. Het bouwvlak wordt vergroot tot 3,00 hectare. Binnen dit grotere bouwvlak ontstaan bouwmogelijkheden die aangewend kunnen worden voor het vergroten van de stallen ten behoeve vleeskuikens en koeien.

Gewijzigde vaststelling

De regels worden aangevuld zodanig dat gebouwen ten behoeve van de intensieve veehouderij uitsluitend ter plaatse van de aanduiding “intensieve veehouderij” kunnen worden opgericht. Daarnaast worden afwijkingsmogelijkheden voor bouwen buiten het bouwvlak geschrapt.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • -

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • -

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde wijzigingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • -

    van vrijdag 26 oktober 2018 tot en met donderdag 6 december 2018;

  • -

    als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend;

  • -

    als u belanghebbende bent en bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling heeft aangebracht.

  • -

    als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen;

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven