Ontwerp bestemmingsplan en ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder Dr. Wilminkhof te Zuid-Scharwoude (voormalig Mavo-veld)

Logo Langedijk

 

Burgemeester en wethouders van Langedijk maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Dr. Wilminkhof te Zuid-Scharwoude ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan en besluit in? 

Het bestemmingsplan betreft woningbouw op het zogeheten Mavo-veld in Noord- en Zuid-Scharwoude. Het planvoornemen gaat uit van de realisering van in totaal 44 woningen (28 appartementen en 16 twee-onder-eenkap-woningen). Het plangebied ligt ingeklemd tussen de Dokter Wilminkstraat en de Oostelijke Randweg met aan de noordkant een open-lucht-handveld en aan de zuidkant het Wilminkpad met aangrenzend het zorgcentrum Buiten Zorg.

De ontwikkelingen in dit bestemmingsplan vallen onder de Crisis- en herstelwet. In de eventuele beroepsprocedure zal hier rekening mee worden gehouden.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor de geluidsbelasting. Daarom moet voor de vaststelling van dit bestemmingsplan een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting door het wegverkeer. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is opgesteld en bij het bestemmingsplan gevoegd.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien? 

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u inzien vanaf 30 oktober 2018 tot en met 10 december 2018. Dit kan op de volgende locaties:

- de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

- de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

- het Behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en

- Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het ontwerp bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID: NL.IMRO.0416.BPNSZS2012herz002-on01).

Informatiebijeenkomst op 5 november 2018

Op maandag 5 november 2018 vindt een inloopavond over dit plan plaatst in Buiten Zorg, Dr. Wilminkstraat 143 te Zuid-Scharwoude. U kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen, er is geen presentatie of programma. U kunt het bestemmingsplan bekijken en vragen stellen aan de ontwikkelaar of gemeente Langedijk.

Hoe kunt u reageren? 

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar info@gemeentelangedijk.nl of per post aan burgemeester en wethouders van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG te Noord-Scharwoude.

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met Team Vrom van de afdeling Beleid en Projecten via het algemeen telefoonnummer 0226-334433.

Langedijk, 29 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van Langedijk

 

Naar boven