Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn - Westerburcht’ en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn - Westerburcht’ met bijbehorende stukken met ingang van 24 oktober 2018 zes weken ter inzage ligt. Tevens ligt op grond van artikel 110c Wet geluidhinder het ontwerpbesluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai drietal woningen Westerburchtlocatie’ ter inzage.

 

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming van het perceel van het voormalige verzorgingscentrum Westerburcht ten behoeve van de nieuwbouw van 19 grondgebonden woningen (16 halfvrijstaand en 3 vrijstaand). Het bestemmingsplan wordt voorbereid met toepassing van de Crisis- en herstelwet. Bij het ontwerp-bestemmingsplan ligt het ontwerpbesluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai drietal woningen Westerburchtlocatie’ ter inzage. Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde bij drie van de woningen binnen het plangebied. Hiervoor is een hogere grenswaarde noodzakelijk conform de Wet geluidhinder. Het ontwerpbesluit hogere waarden voorziet hierin.

 

Ontwerp-bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde inzien

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn - Westerburcht’ en het ontwerpbesluit hogere waarde inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen kunt u meer informatie over het ontwerp-bestemmingsplan vinden. Hier kunt u ook het ontwerpbesluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai drietal woningen Westerburchtlocatie’ vinden. Daarnaast kunt u het ontwerp-bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPZH17HERS1-OW01.

 

Indienen zienswijzen

Vanaf 24 oktober 2018 tot en met 5 december 2018 kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn - Westerburcht’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Zuidhorn. Tijdens dezelfde termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze op het ontwerpbesluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai drietal woningen Westerburchtlocatie’ kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zuidhorn. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Gemeente Zuidhorn, Postbus 3, 9800 AA, Zuidhorn. Of stuur uw zienswijze naar: reacties-wro@zuidhorn.nl, o.v.v.: zienswijze ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn - Westerburcht’ of zienswijze ontwerpbesluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai drietal woningen Westerburchtlocatie’.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, moet u telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 5839. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of vaststelling van de hogere grenswaarde.

 

Crisis en Herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 5839.

 

 

Zuidhorn, 23 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven