Toepassing coördinatieregeling ten behoeve van ontwikkeling windpark Jaap Rodenburg II in Almere Pampus.

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op donderdag 25 januari 2018 heeft besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen ten behoeve van de ontwikkeling van het windpark Jaap Rodenburg II in Almere Pampus. Het gaat hier om de vernieuwing van het huidige windpark Jaap Rodenburg voor een nieuw windpark met 9 windmolens die meer energie opwekken.

Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling voor dit project is een procedureel en geen inhoudelijk besluit. Het door de gemeenteraad genomen besluit maakt het mogelijk om de volgende activiteiten gecoördineerd uit te voeren:

  • Omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan, voor het bouwen, aanleggen en uitwegen en beperkte Milieutoets;

  • Vergunning voor de beperkte milieutoets – bevoegdheid college van B&W;

  • Ontheffing in het kader van de Wet natuurbescherming – bevoegdheid Gedeputeerde Staten;

  • Watervergunning - bevoegdheid dagelijks bestuur Waterschap.

Door toepassing van de coördinatieregeling wordt eventueel beroep tegen (één van) bovenstaande vergunningen meteen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld en niet eerst bij de rechtbank. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft dus tot gevolg dat het doorlopen van de beroepsprocedure via minder instanties en dus sneller wordt doorlopen.

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Naar boven