Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Bolsward Historisch Centrum Westergo, Súdwest-Fryslân en verleende omgevingsvergunning Bolsward Historisch Centrum Westergo, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het door de gemeenteraad op 4 oktober 2018 vastgestelde bestemmingsplan ‘Bolsward Historisch Centrum Westergo, Súdwest-Fryslân’.

  • 2.

    De door het college van burgemeester en wethouders op 8 oktober 2018 verleende omgevingsvergunning.

Inhoud besluiten

Tot de herindeling van 1 januari 2011 zetelde het stadsbestuur van de gemeente Bolsward in het stadhuis. Samen met de Bolswarder musea, de bibliotheek en de samenleving werken we nu aan een nieuwe bestemming als historisch centrum. Een plek in het centrum van Fryslân die bruist van de activiteiten. Midden in de samenleving. Een ontmoetingsplek voor de komende 400 jaar. Het nieuwe Historisch Centrum Westergo maakt de geschiedenis van dit gebied zichtbaar en voelbaar. Onder andere het historisch archief van Súdwest-Fryslân en haar 11 rechtsvoorgangers krijgen hier een goede plek. Maar ook de bibliotheek, Bolswarder musea, culturele activiteiten, het gemeenteloket en horeca krijgen een plek in dit complex. De gemeenteraad heeft op 4 oktober 2018 het bestemmingsplan vastgesteld wat dit mogelijk maakt.

Op het project is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Dit betekent dat de verleende omgevingsvergunning gelijktijdig met het bestemmingsplan bekend wordt gemaakt en ter inzage gelegd.

Waar en wanneer kunt u de besluiten inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kunt u inzien vanaf 19 oktober 2018 tot en met 29 november 2018. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2017oostBPhcwbolsw-vast

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met (één van) beide besluiten dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

U kunt uw beroepschrift sturen aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Wanneer treden de besluiten in werking?

Het bestemmingsplan en omgevingsvergunning zijn geldig vanaf 30 november 2018. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd gelden het bestemmingsplan en omgevingsvergunning pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

 

Naar boven