Vastgesteld bestemmingsplan “Weg door de Plas”

Logo Brummen

Op donderdag 6 september 2018 heeft de gemeenteraad van de gemeente Brummen het bestemmingsplan “Weg door de Plas” gewijzigd vastgesteld.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Brummen. Het bestemmingsplan brengt voor de locaties Weg door de Plas 14, 14A, 16 en 20 in Brummen de planologische situatie in overeenstemming met de feitelijke situatie. De locaties Weg door de Plas 14, 16 en 20 worden als “wonen” bestemd en nummer 14A als “agrarisch”, met een verkleind agrarisch bouwvlak. Er worden geen extra woningen gerealiseerd.

 

Gedurende de terinzagelegging is gebleken dat de regels van het bestemmingsplan op enkele punten afwijken van de gangbare systematiek in het bestemmingsplan Buitengebied. Deze onvolkomenheden zijn bij vaststelling door middel van enkele ambtshalve wijzigingen hersteld.

 

I nzage

Analoog

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt vanaf dinsdag 16 oktober 2018 tot en met maandag 26 november 2018, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

 

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / Bestemmingspannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0213.BPBG700047-va01

 

Beroep vastgesteld bestemmingsplan

Van 16 oktober 2018 tot en met 26 november 2018 kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld.

 

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

  • 1.

    Die zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

  • 2.

    Die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

Ten aanzien van de wijzigingen bij vaststelling kan door iedereen beroep worden ingesteld.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Het indienen van een pro forma beroepschrift is niet mogelijk. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven