Vaststelling bestemmingsplan Noordelijke Ontsluiting Bavoterrein en besluit hogere grenswaarden

Logo Noordwijkerhout

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 27 september jl. het bestemmingsplan Noordelijke Ontsluiting Bavoterrein, inclusief bijbehorende bestanden, heeft vastgesteld.

 

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 17 oktober aanstaande voor iedereen ter inzage.

 

Wat houdt het plan in?

Om woningbouw op het Bavoterrein mogelijk te maken is een omgevingsplan vastgesteld. Om het Bavoterrein te ontsluiten wordt een nieuwe verbindingsweg aangelegd. Deze verbindingsweg is opgenomen in het omgevingsplan voor het Bavoterrein. Gelet op de belangen uit de omgeving is een optimalisatie (verleggen rotonde en beperkte verschuiving van het tracé) van deze verbindingsweg noodzakelijk. Deze noodzakelijke optimalisatie vindt plaats op gronden die geen onderdeel uitmaken van het plangebied van het ontwerpomgevingsplan Bavoterrein, zoals vastgesteld bij besluit van 12 oktober 2016, dat op 28 oktober 2016 van kracht is geworden, van de minister van Infrastructuur en Milieu inzake de 14e tranche van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Deze optimalisatie wordt nu mogelijk gemaakt door dit postzegelbestemmingsplan.

 

Hogere grenswaarden

In samenhang met het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders op 17 april jl. hogere grenswaarden voor geluid, in verband met de nieuwe verbindingsweg en de reconstructie van de Herenweg, voor de woningen Boekhorsterweg 1 en Herenweg 29 vastgesteld. Het besluit hogere grenswaarden is ook als zodanig opgenomen in het omgevingsplan Bavoterrein.

 

Wanneer kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan inzien vanaf woensdag 17 oktober tot en met dinsdag 27 november 2018 via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder ID-nummer NL.IMRO.0576.BP201700047-0003) inzien.

Het plan ligt ook, gedurende de genoemde termijn, ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Herenweg 4 Noordwijkerhout.

 

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de genoemde periode kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, tegen het vaststellingbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag. U kunt ook beroep instellen indien u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze naar voren te brengen.

Naar boven