Gemeente Heusden - vaststelling bestemmingsplan Elshout, Oosterseweg 1 en verlening omgevingsvergunning

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 18 september 2018 het bestemmingsplan Elshout, Oosterseweg 1 (NL.IMRO.0797.BPOostersweg1-VG01) ongewijzigd heeft vastgesteld. Het college van Heusden maakt voorts bekend, dat zij op 9 oktober 2018 de daarmee samenhangende omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’, ‘het veranderen of in werking hebben van een inrichting’ en ‘handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden’ heeft verleend.

Het plangebied ligt aan de Oosterseweg 1 ten noorden van Elshout.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het bouwen, het veranderen of in werking hebben van een inrichting en handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 oktober 2018 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. en het bestemmingsplan tevens via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die eerder een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluiten) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/

De besluiten treden in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen de besluiten. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven