Vastgesteld bestemmingsplan, vastgesteld beeldkwaliteitsplan Lintbebouwing, vastgesteld besluit hogere waarden voor geluid, Berkelseweg 13-15 CRM-terrein, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 8 oktober 2018 het bestemmingsplan Berkelseweg 13-15, CRM-locatie heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad op 8 oktober 2018 het beeldkwaliteitsplan Lintbebouwing Berkelseweg heeft vastgesteld als onderdeel van de Welstandsnota.

 

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 4 september 2018 het besluit hogere waarden geluid hebben vastgesteld voor een aantal woningen dat met dit bestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt.

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarden geluid liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 19 oktober 2018 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Toelichting

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de huidige locatie van CRM Trucks & Trailers tussen de Berkelseweg en de Sieraadlaan. Projectontwikkelaar Janssen de Jong heeft het voornemen om op deze locatie woningen te realiseren. Dat is niet mogelijk binnen de huidige bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’ die voor het terrein geldt. Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van maximaal 75 woningen op het terrein ruimtelijk onderbouwd en juridisch mogelijk gemaakt.

 

In een strook aan de Berkelseweg worden maximaal 13 woningen mogelijk gemaakt.

Het overige deel van het plangebied wordt ontsloten vanaf de Sieraadlaan. De verkaveling en bebouwing in dit deel sluit aan bij de verkaveling en bebouwing in het naastgelegen deel van de woonwijk Rokkeveen. Verder krijgen de twee bestaande bedrijfswoningen aan de Berkelseweg een woonbestemming.

 

Beeldkwaliteitsplan

De Berkelseweg wordt gekenmerkt door lintbebouwing met een divers karakter. Aan de 13 woningen die daar mogen worden gebouwd, worden daarom specifieke stedenbouwkundige eisen gesteld die naast de regeling in het bestemmingsplan ook in een beeldkwaliteitsplan zijn opgenomen. Dit beeldkwaliteitsplan wordt toegevoegd aan het welstandsbeleid van de gemeente Zoetermeer en vormt daarmee een toetsingskader voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van deze woningen.

 

Besluit hogere waarden geluid

In het kader van het opstellen van het bestemmingsplan Berkelseweg 13-15, CRM-locatie worden voor maximaal 62 woningen de voorkeurswaarden uit de Wet geluidhinder overschreden. Dit is vanwege de geluidbelasting van het wegverkeer op de Sierraadlaan en Berkelseweg. Burgemeester en wethouders hebben voor deze woningen hogere waarden geluid vastgesteld.

 

Instellen van beroep

Met ingang van 20 oktober 2018 bestaat gedurende zes weken (tot en met 30 november 2018) de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit om het bestemmingsplan vast te stellen en tegen het besluit om hogere waarden geluid vast te stellen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Verder kan met ingang van 20 oktober 2018 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

NB. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Tegen het besluit om het beeldkwaliteitsplan vast te stellen kan geen beroep worden ingesteld.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Informatie en inzien van het besluit met bijbehorende stukken

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u de besluiten met bijbehorende stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. U dient daarvoor eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:www.zoetermeer.nl

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00067-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00074-/NL.IMRO.0637.BP00067-0003

 

Zoetermeer, 18 oktober 2018

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

 

De secretaris,

B.J.D. Huykman

 

De burgemeester

Ch.B. Aptroot

 

Naar boven