Bestemmingsplan De Helling 4 te Sint Pancras

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 september 2018 het bestemmingsplan De Helling 4 te Sint Pancras ongewijzigd heeft vastgesteld.

Door de gemeente Langedijk wordt een plas van circa 15 hectare gerealiseerd met bijbehorend groen. Door opstuwing van het water dient de afvoercapaciteit primair verruimd te worden. Hiervoor wordt in combinatie met een nieuwe brug de afwateringssloot ten noorden van de Helling verbreed. Daarnaast is in secundaire zin gekeken naar zogenaamde meekoppelkansen. Dit betekent dat het traject tot het Daalmeerpad doorvaarbaar wordt gemaakt.

Een klein gedeelte van die gronden is niet meegenomen in de ontwikkeling. Daarom is hiervoor een bestemmingsplan opgesteld.

 

Het ongewijzigde vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf dinsdag 16 oktober 2018 voor belanghebbenden voor een periode van zes weken ter inzage op de volgende plaatsen:

  • 1.

    Het gemeentehuis van Langedijk, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • 2.

    De openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • 3.

    Het behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en

  • 4.

    Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID: NL.IMRO.0416.BPGABherz001-va01)

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl 

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig zijn zijnswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde heeft ingediend bij burgemeester en wethouders;

  • 3.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

    Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

 

Burgemeester en wethouders van Langedijk

15 oktober 2018

 

Naar boven