Gemeente Leiden - Vastgesteld bestemmingsplan Rijnsburgerblok deel 2

Logo Leiden

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad van Leiden op 4 oktober 2018 het bestemmingsplan Rijnsburgerblok deel 2 (NL.IMRO.0546.BP00135-0301) gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Dit bestemmingsplan beslaat het gebied tussen ruwweg het Ballonpad, Paviljoenshof en Stationsweg. Op dit moment bestaat het plangebied uit het schoolgebouw aan het Ballonpad 2 en het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Stationsweg 31-33. Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van een hotel, bank en appartementen mogelijk.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 12 oktober 2018 ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden. In het stadhuis en het servicepunt Bouwen en Wonen kan de papieren versie worden ingezien.

Beroep

Van zaterdag 13 oktober 2018 tot en met vrijdag 23 november 2018 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

a. die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

b. die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

c. die beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 (op werkdagen) of via het formulier op www.leiden.nl/contact.

Naar boven