Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursreht gemeenten op gronden in Heino

Logo Raalte

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 9 oktober 2018 hebben besloten om op grond van artikel 6 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. Het betreft 11 percelen gelegen aan en nabij de Van der Capellenweg, Canadastraat (ijsbaan e.o.), Molenweg en Brinkweg te Heino.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van de aangewezen gronden, wanneer hij die grond wenst te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De eigenaar van de gronden ontvangt afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Inwerkingtreding

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en het besluit treedt in werking op 12 oktober 2018 (één dag na publicatie in de Staatscourant). Na de voorlopige aanwijzing stellen burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de gronden definitief aan te wijzen in het kader van de Wvg.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders en wethouders ligt samen met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, met ingang van 12 oktober 2018 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis (Zwolsestraat 16 te Raalte). Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.raalte.nl

Bezwaar tegen de voorlopige aanwijzing

Tegen het besluit staat gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de bekendmaking via de Staatscourant, bezwaar open bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte,  Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Het besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. U kunt tijdens deze procedure een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Zwolle.

Sector Bestuursrecht. Postadres: Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Raalte, 11 oktober 2018.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte

 

Naar boven