Vaststelling bestemmingsplan Dorpskern Hemelum, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

De gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 4 oktober 2018 het bestemmingsplan Dorpskern Hemelum ongewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening is de gemeente verplicht elke 10 jaar een bestemmingsplan te actualiseren. Onderstaande bestemmingsplannen worden in het ontwerpbestemmingsplan geactualiseerd:

  • 1.

    Bestemmingsplan Hemelum;

  • 2.

    Correctieve en partiële herziening van het bestemmingsplan Hemelum;

  • 3.

    Bestemmingsplan Hemelum-De Morra recreatie corr. herziening

Het plangebied omvat de dorpskern Hemelum en het Morra recreatiegebied.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien van 12 oktober tot en 22 november 2018. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2015zuidBPhemelum-vast

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

U kunt uw beroepschrift sturen aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen. Het bestemmingsplan is geldig vanaf 23 november 2018. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

 

Naar boven