Bestemmingsplan Gebiedsontwikkeling Séfonsterpolder

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 12 oktober 2018 ligt gedurende zes weken het op 25 september 2018 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Gebiedsontwikkeling Séfonsterpolder met de bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied grenst aan de zuidoostkant van het Rijsterbos en ligt ten zuiden van de kern Rijs.

Doel

Het bestemmingsplan beoogt op bovengenoemde locatie een natuurbestemming te leggen. Hierdoor wordt het op deze gronden mogelijk om een gradiëntvolle overgang van het besloten Rijsterbos naar de open Séfonsterpolder te realiseren waarbij tevens het doel is verdroging van het Rijsterbos tegen te gaan. Er wordt een nieuwe bosrand gemaakt waarmee de overgang van bos naar het aangrenzende open landschap minder scherp wordt gemaakt. Iets verder weg van het bos is er ruimte voor vochtige, schrale, onbemeste graslanden. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de biodiversiteit in het gebied. Daarnaast worden de recreatieve mogelijkheden van het gebied vergroot met nieuwe wandelpaden en (verlegde) ruiterpaden.

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit tot vaststelling met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88)

Informatie over dit bestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, waar u het bestemmingsplan kunt bekijken. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.BPBUI18SEFONSTERPD-VA01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling veiligheid, vergunningen en handhaving via telefoonnummer 14 05 14.

Naar boven