Voorbereidingsbesluit Woningsplitsing en kamerbewoning

Logo Almere

Burgemeester en wethouders van Almere maken bekend dat de gemeenteraad op 11 oktober 2018 heeft besloten te verklaren dat een paraplubestemmingsplan Woningsplitsing en kamerbewoning wordt voorbereid voor het grondgebied van de gemeente Almere.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel de verdere groei van kamerverhuurpanden en het splitsen van woningen tegen te gaan.

Op hoofdlijnen kunnen er op grond van het voorbereidingsbesluit geen nieuwe kamerverhuurpanden bij komen en mogen woningen niet worden gesplitst (in meerdere woningen). Op grond van het voorbereidingsbesluit is – kort samengevat - alleen beperkte kamerverhuur mogelijk (in de vorm van inwoning: de hospitaregeling) en is het splitsen van een woning in twee woningen alleen mogelijk via een vergunning waarbij, onder andere, wordt beoordeeld of er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is in de omgeving.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor één jaar. In dat jaar wordt het beleid en het paraplubestemmingsplan Woningsplitsing en kamerbewoning voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking.

Het voorbereidingsbesluit vervalt op het moment waarop het paraplubestemmingsplan ter voorbereiding waarvan het besluit is genomen, in werking treedt.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Waar kunt u het voorbereidingsbesluit inzien?

Het voorbereidingsbesluit ligt met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 12 oktober 2018 ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het voorbereidingsbesluit bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt het voorbereidingsbesluit inzien op de volgende tijden: maandag dinsdag woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur; donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het voorbereidingsbesluit kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt online een afspraak maken (zie bovenaan deze pagina) of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie van het voorbereidingsbesluit is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.VB0063-vg01

De bestanden van het voorbereidingsbesluit kunt u downloaden op: https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.VB0063-vg01

Het is mogelijk het voorbereidingsbesluit op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

Naar boven