[Vastgesteld bestemmingsplan Onderstation Haulerweg 12 Wolvega]

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat op 24 september 2018 het bestemmingsplan Onderstation Haulerweg 12 Wolvega is vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt het vergroten van het vermogen  van het onderstation mogelijk door ter plaatse bedrijfsactiviteiten tot en met milieucategorie 3.1 toe te staan.

Om levering van elektriciteit in Wolvega te kunnen garanderen is het nodig om het vermogen op het onderstation in Wolvega te vergroten. De vraag naar extra vermogen wordt o.a. veroorzaakt door ontwikkelingen op gebied duurzaamheid (zonnepanelen), toename van het aantal treinen en de toenemende stroomvraag van bedrijven.

Tot nu toe waren activiteiten tot en met milieucategorie 2 toegestaan. Binnen de nieuw toegelaten categorie is een vermogen tot 100 MVA (2x50) toegestaan. Het bestaande vermogen bedraagt 42 MVA (2x21). Er worden een aantal bouwwerken geplaatst, waaronder de nieuwbouw van twee transformatorboxen. Na ingebruikname hiervan worden de bestaande boxen gesloopt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan met ingang van donderdag 11 oktober tot en met woensdag 21 november 2018 worden ingezien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega. Het wijzigingsplan is ook te raadplegen op www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan identificatie nummer is: NL.IMRO.0098.BPHaulerweg12-VA01

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze

kenbaar maakte, tegen bovengenoemd besluit beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak

van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Als u beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het betreffende besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven