Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Reserveren parkeerplaats mobiele röntgenunit Burgemeester de Bordesstraat Bussum

Publicatiedatum: 31 januari 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Een mobiele röntgenunit die de GGD Gooi en Vechtstreek gebruikt, parkeert iedere donderdag tussen 07.00 en 12.30 uur bij het Gewestkantoor aan de Burgemeester de Bordesstraat te Bussum. Voor de genoemde periode wordt een parkeerplaats gereserveerd zodat het voertuig gegarandeerd hier kan parkeren.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op de Wegenverkeerswet is de volgende doelstelling van het verkeersbesluit van toepassing:

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan .

Overwegingen

De mobiele röntgenunit wordt ingezet voor het verrichten van onderzoek naar tuberculose. De Wet op het bevolkingsonderzoek bepaalt dat de GGD Gooi en Vechtstreek onder andere als taak heeft om personen op tuberculose (tbc) te screenen. Dat gebeurt door röntgenfoto’s te maken van de longen bij risicopersonen. Gegeven het maatschappelijk belang en het wettelijke kader van het onderzoek is het reserveren van de parkeerplaats gerechtvaardigd.

Door het reserveren van de parkeerplaats kunnen overige voertuigen hier niet parkeren. Dit nadeel weegt op tegen het maatschappelijk belang. In de afweging speelt ook mee dat de parkeerplaats slechts één dagdeel per week voor de mobiele röntgenunit wordt gereserveerd.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om . op de Burgemeester Bordesstraat te Bussum aan de zijde van het pand van de GGD Gooi en Vechtstreek

. direct naast de voor minder validen gereserveerde parkeerplaats

. een parkeerplaats te reserveren voor de door de GGD Gooi en Vechtstreek in gebruik zijnde mobiele röntgenunit met het kenteken 62-BBD-7

. waarbij het tijdsvenster donderdag 07.00 – 12.30 uur wordt gehanteerd

. door het plaatsen van verkeersbord E8-3 zoals opgenomen in bijlage I van het RVV1990

. met daaronder een onderbord met daarop het kenteken 62-BBD-7

. met daaronder een onderbord met daarop het tijdsvenster donderdag 07.00 – 12.30 uur.

TekeningBij dit verkeersbesluit is geen tekening gemaakt.

Bussum, januari 2018

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. K. Iskender

Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven