Vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluplan Parkeren en Wonen’

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 10 oktober 2018 het door de raad op 27 september 2018 vastgestelde bestemmingsplan ‘Parapluplan Parkeren en Wonen’ gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inzien plan

De digitale versie van het bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. onder identificatie: NL.IMRO.0576.BP201700049-0003.

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan de Herenweg 4 te Noordwijkerhout.

 

Aanleiding

Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de gemeente Noordwijkerhout.

 

Het bestemmingsplan ziet toe op de volgende punten:

Parkeren

De gemeente Noordwijkerhout heeft parkeerbeleid vastgesteld voor haar grondgebied. Op basis daarvan is een nota parkeernormen opgesteld. Voorheen kon de juridische verankering van parkeernormen worden geborgd via de bouwverordening. Door wijzigingen in het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) dient de juridische borging van dit parkeerbeleid nu te gebeuren via het bestemmingsplan. Om deze reden is voor het gehele grondgebied van de gemeente Noordwijkerhout een partiële herziening opgesteld, die aanvullend geldt op de vigerende bestemmingsplannen.

 

Wonen

Gebleken is dat bij een aantal bestemmingsplannen de woonbegrippen niet naadloos op elkaar aansluiten en aanscherping behoeven. Het gaat met name om het begrip wonen en daaraan verwante begrippen. In de recente bestemmingsplannen wordt verschillend met deze begrippen omgegaan. Hierdoor kan onduidelijkheid ontstaan over huisvesting van meerdere huishoudens in één woning. De doelstelling van dit Paraplu-bestemmingsplan is de diverse begrippen (wonen, woning en huishouden) duidelijk te omschrijven.

 

Ter inzage termijn

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 10 oktober 2018 voor een periode van 6 weken, tot en met 20 november 2018, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan ‘Parapluplan Parkeren en Wonen’ is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan beroep in worden gesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Noordwijkerhout, 9 oktober 2018

Naar boven