Ontwerp-verkeersbesluit opheffing parkeerschijfzone Wielderdorpsstraat Wijlre

Logo Gulpen-Wittem

G.18.02268

Burgemeesters en wethouders van Gulpen-Wittem besluiten:

Onderwerp:

Ontwerp-verkeersbesluit ten behoeve van:

Het intrekken van de parkeerschijfzone aan de Wielderdorpsstraat te Wijlre tegenover de huisnummers 22-30.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Bevoegd gezag

Burgemeester en Wethouders hebben besloten dat dit ONTWERP-besluit volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zal worden voorbereid. Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn Burgemeester en Wethouders van Gulpen-Wittem bevoegd een verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen van het besluit

Overwegende dat de winkelvoorzieningen waarvoor kortparkeren van belang is zijn verplaatst of opgeheven. Er hierdoor in de nabije omgeving geen bestemming meer is waar de beschikbaarheid van parkeerplaatsen voor kortdurend parkeren relevant is. Het doel van deze parkeerschijfzone is hiermee teniet gedaan. Het opheffen van de parkeerschijfzone biedt een drietal extra parkeerplaatsen aan die zonder beperking beschikbaar zijn. Dat dit ontwerp verkeersbesluit kenbaar wordt gemaakt in ‘Via Gulpen-Wittem’ en ‘Staatscourant’, vanaf 10 oktober 2018 en vervolgens 6 weken ter inzage wordt gelegd.

Formeel kader

Artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 bepaalt dat 1. de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit en dat 2. maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Het verwijderen van de borden E10 + onderbord (tekst: ma t/m za 8.00–18.30uur).Het verwijderen van de blauwe markering op de trottoirbanden die is aangebracht ter ondersteuning van de voornoemde E10 borden. Teneinde de parkeerschijfzone hiermee op te heffen.

Motivering

Dat genoemde parkeerschijfzone is ingesteld ten behoeve van bezoekers van nabij gelegen winkelvoorzieningen. Dat de nabijgelegen winkelvoorzieningen zijn opgeheven of verhuisd.Dat hiermee het nut en noodzaak van de parkeerschijfzone is komen te vervallen.Dat hiermee meer ruimte ontstaat voor bezoekers van omwonenden.Dat de op ongeveer 200 meter afstand gelegen winkelvoorzieningen voldoende eigen (kort)parkeercapaciteit kennen.Dat het vervallen van de parkeerschijfzone niet leidt tot een onveilige verkeerssituatie.Dat het vervallen van de parkeerschijfzone niet leidt tot een verslechtering van de doorstroming.Dat er een positief advies ligt van de Nationale Politie, basisteam Heuvelland.  

Belangenafweging

Van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen, liggen de volgende belangen ten grondslag aan dit besluit:het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg.verkeersveiligheideenduidigheid het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van verkeer.   

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de aangestelde verkeerscoördinator, dhr. P.J.M. Simons van de Nationale Politie, basisteam Heuvelland. Er is een positief advies afgegeven via het verkeersoverleg met de gemeente Gulpen-Wittem.  Gelet op het feit dat de parkeerplaatsen zich bevinden aan een door de provincie Limburg beheerde weg is eveneens overleg gepleegd met de provincie Limburg. Er is een positief advies afgegeven vanuit het overleg met de provincie Limburg.]

BESLUIT

Instemmen met een ontwerp verkeersbesluit ten behoeve van:

Het verwijderen van de verkeersborden E10 + onderbord en de ondersteunende blauwe markering. Ten behoeve van het beëindigen van de geldende parkeerschijfzone.

 

Gulpen 04-10-2018

College van B&W, gemeente Gulpen-Wittem

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken voor belanghebbenden tijdens de openingstijden in het gemeentehuis ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen door belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem, Postbus 56, 6270 AB Gulpen. Voor inzage buiten de openingstijden en/of voor het mondeling indienen van zienswijzen tegen een ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met het gemeentehuis te Gulpen Tegen betaling kan een exemplaar van het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden verstrekt.

 

Naar boven