Gemeente Raalte, bestemmingsplan Buitengebied, 18e wijziging, omgeving Kappersweg 2A.

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat het bij besluit van 25 september 2018 het bestemmingsplan ‘bestemmingsplan Buitengebied, 18e wijziging, omgeving Kappersweg 2A’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied heeft betrekking op de locatie Kappersweg 2A en Logtenbergweg 1. Tezamen vormt dit het voormalig agrarisch bouwperceel. Hier wordt 1.100 m2 voormalige landbouwschuren gesloopt. Het wijzigingsplan verandert de huidige agrarische bestemming in een woonbestemming. Op het perceel wordt de mogelijkheid geboden om een extra woning te realiseren (de zogenaamde Rood voor Rood woning).

Het bestemmingsplan Buitengebied Raalte kent voor deze Rood voor Rood ontwikkeling een wijzigingsbevoegdheid. De planvorming voldoet aan de wijzigingsregels. Dit wijzigingsplan is nu vastgesteld.

Het wijzigingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf 11 oktober 2018 tot en met 22 november 2018 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 ter inzage. Het wijzigingsplan is tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Raalte onder de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BPW20140009-VG01. De bronbestanden zijn beschikbaar op

http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BPW20140009-/NL.IMRO. 0177.BP20140009-VG01.

Met ingang van 12 oktober 2018 tot en met 22 november 2018 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan bij het College van burgemeester en wethouders hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij het College van burgemeester en wethouders in te dienen. 

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven