Besluit onttrekking gedeelte F.D. Hoekstraplein aan het openbaar verkeer (Balk)

Logo De Fryske Marren

Met ingang van dinsdag 9 oktober 2018 tot en met maandag 19 november 2018 ligt ter inzage het besluit Onttrekking gedeelte F.D. Hoekstraplein (Balk) aan het openbaar verkeer. Het besluit, dat is genomen door de gemeenteraad, hangt samen met het plan voor de bouw van een vervangende, nieuwe supermarkt aan het F.D. Hoekstraplein 5 te Balk. De bebouwing is deels op openbaar gebied geprojecteerd. Om die bebouwing mogelijk te maken heeft de gemeenteraad besloten een deel van het F.D. Hoekstraplein aan het openbaar verkeer te onttrekken.

 

Waar ter inzage

Het besluit met de daarbij behorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Beroep

Het besluit is voorbereid met de Uniforme Voorbereidingsprocedure (hoofdstuk 3.4 Algemeen wet bestuursrecht). Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht (adres: postbus 150, 9700 AD te Groningen) door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerp besluit naar voren te brengen.

 

Een beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

• de naam en het adres van de indiener;

• de dagtekening;

• een omschrijving van het besluit, waartegen het beroep is gericht;

• de gronden van het beroep.

 

Een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit tot wegonttrekking.

 

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd (voor informatie over de hoogte van de verschillende griffierechten, zie: www.rechtspraak.nl

 

Voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook beroep heeft aangetekend.

 

Digitaal indienen beroep/voorlopige voorziening

Zowel een beroepschrift alsmede een voorlopige voorziening kunnen ook digitaal bij de rechtbank worden ingediend en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze site voor de precieze voorwaarden.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 5 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven