Vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum-Vennenpark’ (Delfzijl)

Logo Delfzijl

Het plan is om circa 250 parkeerplaatsen te realiseren in een parkachtige omgeving waarin veel groen wordt gerealiseerd. Verder wordt de mogelijkheid opgenomen voor het realiseren van een nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de Oosterveldweg.

Het plangebied ligt in het noorden van de plaats Delfzijl. Het gebied grenst aan de noordzijde aan de Oosterveldweg, aan de noord-westzijde aan een tankstation en de Noordersingel, aan de zuidzijde aan woon- en winkelpanden en aan de oostzijde aan een supermarkt. De Vennen en Spoorstraat liggen binnen het plangebied.

Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Centrum' (vastgesteld op 23 mei 2013). De nieuwe bestemming voor het gehele plangebied wordt 'Verkeer - Verblijfsgebied'.

Ter inzage

Het plan ligt van 11 oktober 2018 tot en met 21 november 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen.

De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven