Kennisgeving Ontwerp Bestemmingsplan “Duinweg 2-4”

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maakt, zoals bedoeld is in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Duinweg 2-4” ter inzage wordt gelegd. Op 25 september 2018 heeft het college ingestemd met onder meer de Nota van inspraak en vooroverleg, de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling, het ontwerp bestemmingsplan “Duinweg 2-4“ en het voeren van de zienswijzeprocedure.

 

Aanleiding bestemmingsplan

Het voornemen bestaat om op gronden aan de Duinweg 2-4 een vakantiepark, bestaande uit 26 luxe recreatiewoningen, een receptie en een bedrijfswoning, te realiseren. Om hieraan medewerking te verlenen is het opstellen van een bestemmingsplan noodzakelijk.

 

Reacties en wijzigingen bestemmingsplan

Een voorontwerp bestemmingsplan is in december 2016 in procedure gebracht. Het waterschap Hollandse Delta en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond hebben reacties in het kader van het wettelijk overleg ingediend. Verder zijn er acht inspraakreacties ontvangen. Deze reacties geven aanleiding het voorontwerp bestemmingsplan op onderdelen inhoudelijk aan te passen. Ook is er sprake van ambtshalve wijzigingen.

De reacties gaan in hoofdzaak over:

 

  • 1.

    toename van verkeer, zorg over verkeersveiligheid aan de Duinweg en parkeren;

  • 2.

    vragen over de behoefte aan luxe recreatiewoningen en voor wie die recreatiewoningen zijn bedoeld;

  • 3.

    overlastsituaties, waaronder geluid;

  • 4.

    brandveiligheid.

 

In de Nota van inspraak en vooroverleg zijn de reacties samengevat en beantwoord. Tevens zijn in deze nota alle wijzigingen die in het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd, opgesomd. Deze nota maakt deel uit van het ontwerp bestemmingsplan.

 

Vormvrije m.e.r.beoordeling

Een vormvrije m.er. beoordeling is uitgevoerd. De aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.beoordeling maakt deel uit van het ontwerp bestemmingsplan. Uitkomst van die beoordeling is dat de voorgenomen ontwikkeling van een vakantiepark geen belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu en dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

De gemeenteraad zal omtrent de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.beoordeling naar verwachting op 1 november 2018 een m.e.r.-beoordelingsbesluit nemen. Eerst zal ons besluit en raadsvoorstel daartoe tijdens de vergadering van de commissie Wonen Werk en Recreatie op 17 oktober 2018 worden besproken. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht tijdens genoemde commissievergadering dan raden wij u aan vroegtijdig contact op te nemen met de griffie via het nummer 14 0181.

 

Ons besluit, raadsvoorstel en ontwerp raadsbesluit omtrent de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.beoordeling zullen deel uitmaken van de bestemmingsplanstukken die ter inzage worden gelegd bij de receptie in het gemeentehuis. Deze stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl>terinzage.

 

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Eventuele inhoudelijke opmerkingen kunnen in het kader van de zienswijzeprocedure van het ontwerp bestemmingsplan kenbaar worden gemaakt.

 

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan “Duinweg 2-4” (NL.IMRO.0530.BPDuinweg2en42016-ow01) kunt u vanaf 4 oktober 2018 digitaal inzien via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u vanaf 4 oktober 2018 tijdens kantooruren de papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan inzien bij de receptie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26. Na 14 november 2018 liggen deze stukken niet meer ter inzage.

 

Reactie geven?

Een ieder kan gedurende een termijn van 6 weken bij de gemeenteraad een zienswijze indienen omtrent het ontwerp bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken. Deze termijn gaat in op 4 oktober 2018.

 

Schriftelijke zienswijzen graag richten aan:

 

Gemeenteraad Hellevoetsluis

Postbus 13

3220 AA Hellevoetsluis

 

E-mail: gemeente@hellevoetsluis.nl 

 

Mondeling: Het indienen van een mondelinge zienswijze is op afspraak mogelijk. Vrijdag 2 en 9 november 2018 zijn hiervoor gereserveerd. Voor het afspreken van een tijdstip op deze data kunt u contact opnemen met Claudia Lemmert, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, via het algemene nummer 14 0181. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag opgesteld dat vervolgens naar u toegestuurd zal worden.

 

Overige communicatie

Omwonenden aan de Duinweg en Schenkeldijk, die geen inspraakreactie hebben ingediend, zijn ook schriftelijk op de hoogte gesteld van dit plan en de procedure. Dit geldt ook voor de recreatiebedrijven aan de Parkweg en Zuiddijk.

Naar boven